έλεγχος όρασης grandoptical
Συμβουλές

Ελέγξτε την όρασή σας κάθε χρόνο

Κάθε μέρα ξυπνάμε και βλέπουμε τον κόσμο που ήδη ξέρουμε ακολουθώντας την καθημερινή μας ρουτίνα.
Για τους περισσότερους από εμάς αυτό σημαίνει η αφόρητη κίνηση στον δρόμο, το υπερφορτωμένο με φοιτητές και μαθητές λεωφορείο ή ένα κουραστικό περπάτημα ως το σχολείο. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο καθημερινό τρέξιμο έχουμε ένα κοινό… το δώρο της όρασης.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης, γιορτάζουμε και εκτιμάμε την μια από τις εξίσου σημαντικές πέντε αισθήσεις.
Χάρη σ’ αυτήν λειτουργούμε στην καθημερινότητα μας, ταξιδεύουμε σε νέα μέρη και εξερευνούμε τον κόσμο γεμίζοντας την μνήμη μας με εικόνες, εμπειρίες, πρόσωπα και μοναδικά μέρη που έχουμε επισκεφθεί.
Για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι, απλά θυμήσου την πιο ζωηρή παιδική σου ανάμνηση και τώρα προσπάθησε ξανά να φανταστείς πώς θα ήταν αν δεν έβλεπες…

Η όραση είναι ιδιαίτερα σημαντική, άλλα δυστυχώς

  • Κάθε 5 λεπτά ένας άνθρωπος χάνει την όρασή του.
  • Πάνω από 36 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν τυφλοί ή με σοβαρά προβλήματα όρασης.
  • Περισσότεροι από 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν από κάποιας μορφής πρόβλημα όρασης.

Φαντάσου μια μέρα χωρίς να μπορείς να δεις. Δεν μπορείς να διαβάσεις ή να γράψεις για την σχολή ή την δουλειά, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά και δεν μπορείς να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ακόμα και το να βγεις έξω από το σπίτι σου φαντάζει μια επικίνδυνη πρόσκληση.

Για 20 χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους, αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ένα κακό όνειρο αλλά η καθημερινότητά τους.

Όμως υπάρχει ελπίδα τα νούμερα να μειωθούν, αν κάνουμε κάθε χρόνο έλεγχο όρασης:

  • Το 80% της ολικής τύφλωσης είναι αποτρέψιμη ή θεραπεύσιμη.
  • Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων σε όλες τις ηλικίες μπορεί να προλάβει ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια και να μειώσει τον κίνδυνο τύφλωσης.

Δύο λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (WSD) είναι μια ετήσια μέρα ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, δηλαδή φέτος στις 10 Οκτωβρίου 2019, για να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή στην τύφλωση και την όραση.

Το 2019 είναι το τελευταίο έτος του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και η IAPB ενθαρρύνει τα μέλη και τους εταίρους να συνεχίσουν το κυρίαρχο θέμα:

Υγεία των Ματιών για όλους (Universal Eye Health)

Φέτος, η “Πρόσκληση για δράση” για την Παγκόσμια Ημέρα Οράσεως είναι:

Όραση πρώτα απ’ όλα ! (Vision First)

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day) συντονίζεται από το International Agency for the Prevention of Blindness.

Εσείς μπορείτε να κάνετε δωρεάν έλεγχο όρασης στα GrandOptical, κλείνοντας απλά ένα ραντεβού στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί http://grandoptical.grelegxos-orasis/.

Από 7-13 Οκτωβρίου 2019, αν κλείσετε ραντεβού για δωρεάν έλεγχο όρασης, μπορείτε να αποκτήσετε τα νέα σας γυαλιά με έκπτωση 50% στους φακούς!

Related Posts