Συμβουλές

Γυαλιά Polaroid: Στυλ και προστασία και με διορθωτικούς φακούς ηλίου.

Όταν το φως αντανακλάται από μια λαμπερή επιφάνεια (άμμο, νερό, χιόνι ή δρόμο) ταξιδεύει προς πολλές κατευθύνσεις. Κι ενώ το κατακόρυφο φως είναι χρήσιμο για το ανθρώπινο μάτι γιατί μας βοηθάει να βλέπουμε, κάνοντας σαφή τα χρώματα και τις αντιθέσεις, το οριζόντιο φως από αντανάκλαση απλά δημιουργεί λάμψη. Η λάμψη, που ονομάζεται επίσης οπτικός θόρυβος, μειώνει την ορατότητα και την καθιστά ενοχλητική και τελικά επικίνδυνη στην οδήγηση, την ποδηλασία, το σκι ή ακόμα στην ηλιοθεραπεία.
Οι μη πολωτικοί φακοί κάνουν μεν τα πράγματα να φαίνονται πιο σκούρα, αλλά δεν προστατεύουν επαρκώς. Τα γυαλιά ηλίου Polaroid, με polarized φακούς όμως, εγγυώνται περισσότερη άνεση και λιγότερη αντανάκλαση. Με τις εξαιρετικές αντιθαμβωτικές ιδιότητες των φακών Polaroid, μπορείς να φοράς τα Polaroid γυαλιά σου κάθε μέρα και να απολαμβάνεις ό, τι κι αν κάνεις σε εξωτερικούς χώρους με ασφάλεια, άνεση και στυλ.

Polaroid_Polarized

Γιατί να επιλέξεις γυαλιά Polaroid;

Τα γυαλιά Polaroid ξεχωρίζουν εκτός από την εγγύησή τους για προστασία από την ακτινοβολία, για το design τους που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα. Η νέα συλλογή της Polaroid παρουσιάζει γυαλιά ηλίου τα οποία συνδυάζουν σύγχρονες γραμμές και trendy attitude με τον καλύτερο τρόπο. Σούπερ σχέδια με άριστης ποιότητας υλικά, που προορίζονται για αυτούς που αναζητούν στυλ και άριστη ποιότητα στα γυαλιά ηλίου τους, στις καλύτερες τιμές. Όλα τα γυαλιά ηλίου Polaroid κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά για ανθεκτικότητα και άνεση αφού είναι ελαφριά, ανθεκτικά και υποαλλεργικά.

Για ποιον λόγο είναι σημαντικό να συνδυάσεις τα γυαλιά Polaroid με διορθωτικούς φακούς;

Τα γυαλιά Polaroid μπορούν επίσης να συνδυαστούν με διορθωτικούς φακούς και να δημιουργήσουν έναν ιδανικό ζευγάρι γυαλιών που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να διευκολύνουνδια την καθημερινότητα σου. Είτε μιλάμε για μυωπικούς, πολυεστιακούς ή και φακούς αστιγματισμού τα γυαλιά Polaroid είναι η ιδανική επιλογή αφού όχι μόνο αντανακλούν σωστά το φως το ηλίου, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στις ανάγκες της όρασής σου.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ανθρώπους που φοράνε γυαλιά οράσεως να ισχυρίζονται πως δεν είναι ανάγκη να φοράνε γυαλιά ηλίου. Δεν είναι όμως αλήθεια – πέρα από το θέμα της ευκολίας, το να φοράς τα γυαλιά ηλίου με διορθωτικούς φακούς, σου προσφέρουν επίσης πολλά προτερήματα:

Μειώνουν τις πιθανότητές να εμφανίσεις καταρράκτη.
Είτε περνάς πολύ χρόνο στον ήλιο επειδή αγαπάς την ύπαιθρο, απολαμβάνεις τις ημέρες στο νερό, αθλείσαι σε εξωτερικό χώρο (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο κλπ) ή εργάζεσαι έξω η πιθανότητα ανάπτυξης καταρράκτη είναι μεγάλη. Τα γυαλιά Polaroid αντανακλούν τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και σε συνδυασμό με τους διορθωτικούς φακούς χαρίζουν την καλύτερη δυνατή όραση και προστασία.
Περίπου το 20% των περιπτώσεων καταρράκτη μπορεί να αποφευχθεί μειώνοντας την παρατεταμένη έκθεση των ματιών στον ήλιο. Όμως, τα γυαλιά ηλίου που δεν εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία A (UVA) και την υπεριώδη ακτινοβολία B (UVB) δεν προστατεύουν από την εμφάνιση καταρράκτη, όπως τα γυαλιά με πολωτικούς φακούς.

Άλλες, λιγότερο συχνές ασθένειες των ματιών μπορούν επίσης να προκληθούν από υπερβολική έκθεση σε UV. Περιλαμβάνουν:
Pterygium: ένας λευκός ιστός αναπτύσσεται πάνω από τον αμφιβληστροειδή που μπορεί να παραμορφώσει το σχήμα της μπροστινής επιφάνειας του ματιού, προκαλώντας αστιγματισμό και άλλες εκτροπές.
Pingueculae: ηλιακό έγκαυμα του κερατοειδούς που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
Φωτοκερατίτιδα: μια κίτρινη περιοχή πύκνωσης στο άσπρο του ματιού που μπορεί να προκαλέσει πόνο, ευαισθησία στο φως και πονοκεφάλους
Τα γυαλιά ηλίου με διορθωτικούς φακούς όρασης σας βοηθούν να μειώσετε τις πιθανότητές να εμφανίσετε αυτά τα προβλήματα.

Τέλος, στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα με έντονη και μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Είτε οδηγείς, αθλείσαι , ξαπλώνεις στην παραλία, κάνεις ski ή απλά βρίσκεσαι σε έναν εξωτερικό χώρο, το να φοράς τα γυαλιά σου είναι εκτός αναγκαίο για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και απαραίτητο ώστε να είσαι ασφαλής και να βλέπεις τέλεια.