Γυαλιά και Οδήγηση
Συμβουλές

Γυαλιά και Οδήγηση

Για τη καλύτερη οδηγική ασφάλεια, κάθε οδηγός που φοράει συνταγογραφούμενα γυαλιά οράσεως θα πρέπει να βάλει στο πρόγραμμά του ένα τακτικό ετήσιο έλεγχο όρασης. Το ίδιο ισχύει και για οδηγούς που δεν φοράνε συνταγογραφούμενα γυαλιά οράσεως εφόσον διαπιστώσουν ότι η όρασή τους επιβαρύνεται ειδικά κατά την ανατολή του ηλίου ή με τη χρήση γυαλιών ηλίου ή όταν δεν μπορούν να εστιάσουν καλά και βλέπουν διπλό είδωλο μετά την έκθεσή τους σε φώτα διερχόμενων αυτοκινήτων.

Ο σωστός σκελετός

Τα γυαλιά δεν θα πρέπει να περιορίζουν το πεδίο όρασης του οδηγού, ειδικά τη πλευρική όραση που είναι σημαντική κατά την οδήγηση. Το ίδιο ισχύει και για τους χρήστες διορθωτικών φακών όρασης. Επίσης, γυαλιά με μεγάλους σκελετούς μπορεί να μειώσουν σημαντικά τη πλευρική όραση και να αυξήσουν τον οδηγικό κίνδυνο από αυτοκίνητα που κινούνται πλευρικά.

Αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις

Προτιμήστε γυαλιά με αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις στους φακούς είτε για τα γυαλιά ηλίου είτε για τους διορθωτικούς φακούς οράσεως σας. Η αντι-ανακλαστική επίστρωση ανακλά αποτελεσματικά της ακτίνες φωτός και αυξάνει την ευκρίνεια βοηθώντας σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας όρασης.

Related Posts